Pekařský technolog

Zdeněk BÖHM

Šeříková 1196
Vejprnice 330 27
Česká republika
mobil: +420 602442529

IČO: 01387774


zd.bohm@seznam.cz

Archiv článků

Světový den chleba

12.10.2013 09:16
Světový den chleba je stanoven na 16. října a poprvé ho berou za svůj i domácí pekaři. Tento svátek vyhlásila Mezinárodní unie řemeslných pekáren U.I.B. a slaví se nejrůznějším způsobem v řadě zemí světa. Svátek navazuje na Den výživy vyhlášený organizací OSN pro výživu a zemědělství FAO v roce...
Navštěvuji poměrně dost často pracovně jižní Moravu, tedy konkrétně městys Moravskou Novou Ves. Jde o vinařskou oblast, kde se pěstují velmi chutná a krásná vína. Mohu vřele všem doporučit ne jenom ochutnávat místní vína, ale také se zde ubytovat a tuto oblast si procestovat. Kde se ubytovat a...
Tuto otázku si klade mnoho lidí. Ano jde to! Stačí, když si stáhnete nebo vytisknete jednoduchý návod k výrobě chleba a můžete začít. Já doporučuji použít polovinu surovin protože ta je na 1ks chleba. Drobenku si objednáte na www.pekarstvipaul.cz a ty Vám rádi pošlou drobenku....
Pekařství u Stolínů v.o.s.   Pekařství u Stolínů v.o.s. Karlova 612 440 01 Louny tel.: +420 412 432 575 mob.: +420 603 277 658 fax: +420 415 653 551 e-mail: pek.stolin@seznam.cz  
Již delší dobu se zabývám množením a aplikací pšeničného kvasu do běžného a sladkého pečiva. Jedná se o pšeničný  kvas od firmy Dunic. K pšeničnému kvasu doporučuji určitě používat kvasomat Tradeilevain od firmy JAC. V České republice má zastoupení na všechny stroje od firmy JAC...
  Ipema spol. s.r.o.            Masná 130 382 41 Kaplice Tel.  336 312 650 Fax. 336 313 216 www.ipema.eu

Vedení žitných kvasů

24.06.2013 19:51
Tento stručný návod jak vyrobit žitný kvas, je pouze jednoduchý výtah z knihy p.Vevřeny z roku 1951. Jedná se o nejlepší publikaci o žitných kvasech. Vedení žitných kvasů.doc (1153024)

Moje první knedlíky

25.05.2013 18:49
Nebude tomu věřit, co může pekař zažít!!! Kdo Vás může říci, že umí uvařit ovocné knedlíky??? No moc nás nebude a taky není. Je to fakt umění takový rádoby obyčejný knedlík uvařit. A ejhle mě se to povedlo J. Vyrobit knedlíky, které dobře vypadají a ještě k tomu skvěle chutnají, začínám se...

Týdenní mise v Mělníku

13.04.2013 06:49
Mělník je krásné  a historické město. Zde se slévají naše dvě řeky Vltava a Labe. Ač by jste to lidičky moc nečekali, ale jedná se o kraj, kde se pěstují a vyrábí fantastická vína. Jak odrůdy červené, tak odrůdy bíle. A to vše u jednoho z nich www.vinarstvi-kraus.cz . Ale né snad, že...
Byl jsem pozván na Slovensko firmou PekaStroj s.r.o., abych jim pomohl s prezentací kvasomatu na pšeničné kvasy. Musím potvrdit, že jsem byl mile překvapen účastí zákazníku na tomto semináři. Dále bych chtěl poděkovat celému týmu fa. PekaStroj s.r.o. a největší dík patří majitelce...
Záznamy: 11 - 20 ze 39
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>